Bardejovské kúpele

20.08.2012 16:36

 

 

 

Niečo o Bardejovských kúpeľoch

 

Vážení spolubojovníci celiatici a ich rodinný príslušníci,

v tejto časti by som Vám rád napísal naše veľmi dobré rodinné skúsenosti s „celiatickou“ dovolenkou na Slovensku / pobytom v Bardejovských kúpeľoch.

Prostredie kúpeľov nádherné. V kopcoch, krásny lesopark, žiadna premávka áut, všade kľud, plná a veľmi dobrá bezlepková strava, prírodné kúpalisko s vyhrievanou vodou, možnosť procedúr, naozaj „Oáza zdravia a oddychu“.

Keďže sme boli s deťmi a s manželkou aj v roku 2011 (na prelome augusta a septembra) a aj v tomto roku v júli, môžem to už porovnať a pochváliť. Naozaj veľmi dobrá dovolenka, kedy sa nemusíte o nič starať a ak máte aj zaplatené procedúry (čo plne doporučujem) tak len relaxujete a oddychujete.

Do kúpeľov môžete ísť s deťmi aj s možnosťou úhrady cez zdravotnú poisťovňu (treba vybaviť potrebné doklady) a to je fakt super pomoc. Dospelí si pobyt hradia. Pobyt v kúpeľoch je buď na 21 dní alebo na 28 dní.

Ak Vám vyhovuje kratší pobyt, je to za úhradu ako klasická dovolenka, ale tým, že v kúpeľoch už dlhé roky varia aj bezlepkovú diétu (a podľa indikačného zoznamu aj ďalšie diéty, alergie a intolerancie) nemáte žiadne starosti so stravou a ani obavy, či bude všetko v poriadku.

Deti sa v pohode vybehajú v lesoparku, pri potôčiku, na prechádzke v lese, resp. na chodníkoch v lese, ktorý je všade dookola. Alebo sa zahrajú na 2 detských ihriskách. A tým, že do Bardejovských kúpeľov chodí na liečenie veľa detí s rodičmi, nemusíte sa báť, že by sa vaše deti nemali s kým zahrať. A to je tiež ďalšia výhoda.

V letných mesiacoch môžete ísť buď na prírodné kúpalisko s vyhrievanou vodou alebo využiť možnosť celoročného vnútorného bazénu a najmä nového Wellnes Spa v Hoteli Ozón (otvorené vo februári 2012) s vyhrievanou vodou vo všetkých 3 bazénoch (1 veľký s atrakciami, 1 sedací s výrivkami: 38 stupňov a 1 detský bazén tiež s atrakciami).

Ani cesta z Bratislavy nieje už vďaka ďiaľniciam taká strašná.

Doporučujem každému pacientovi s celiakiou, ale aj inými „tráviacimi problémami“, bez rozdielu veku. A dokonca aj zdravým ľuďom, ak si chcete oddýchnuť a načerpať nové sily. Máte k dispozícii kľudné prostredie, dobrú stravu, milý a ochotný personál. A aj veľký výber procedúr.

Ak by ste mali záujem naozaj si super oddýchnuť na Slovensku, plne vám Bardejovské kúpele doporučujem. Viac informácií vám poskytnú priamo v kúpeľoch na tel. 054/477 4460, -4490, alebo e-mail:  marketing@kupele-bj.sk

Prípadne môžete kľudne napísať aj nám, povieme vám všetky naše zážitky, skúsenosti, poznatky, rady a podobne.

 

Dušan Ševčovič s manželkou Ľubicou

 

Späť

Fotogaléria: Bardejovské kúpele

/album/fotogaleria-bardejovske-kupele/a6p0a0098-jpg/ /album/fotogaleria-bardejovske-kupele/a6p0a0121-jpg/ /album/fotogaleria-bardejovske-kupele/a6p0a1163-4-5-tonemapped-jpg/ /album/fotogaleria-bardejovske-kupele/alzbeta-jpg/ /album/fotogaleria-bardejovske-kupele/b-kupele-ozon-zhora-jpg/ /album/fotogaleria-bardejovske-kupele/b-kupele-pohlad-jpg/ /album/fotogaleria-bardejovske-kupele/bard-4-12-jpg/ /album/fotogaleria-bardejovske-kupele/mato-2-jpg/ /album/fotogaleria-bardejovske-kupele/po-bazene-jpg/ /album/fotogaleria-bardejovske-kupele/wellness-2-jpg/